İstanbul Park’ta 9 Yıllık Özlem Sona Erdi

AVIS 2024 Türkiye Pist Şampiyonası’nın ikinci ayak yarışları, 07 Eylül Cumartesi günü İstanbul Park’ta yapıldı. Bu organizasyonla, Türkiye’nin uluslararası tek yarış pisti 9 yıl sonra ilk kez ulusal bir yarışa ev sahipliği yaptı.

Yarışlar, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Spor Toto, ICRYPEX, AVIS, Tuzla Belediyesi ve Salados’un katkılarıyla düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu da etkinliği takip etti. Formula 3, karting ve klasik otomobillerin de yer aldığı organizasyon, her iki gün de seyirciler tarafından büyük ilgi gördü.

Super Grup’taki ilk yarışı Berkay Akça kazanırken, Metin Çalışkan ikinci, Azizhan Kaya üçüncü oldu. İkinci yarışı ise Metin Çalışkan birinci, Azizhan Kaya ikinci, Bekir Osmanpaşaoğlu üçüncü sırada tamamladı.

Maxi Grup’ta ise Zekai Özen ilk yarışın galibi olurken, Sinan Çiftçi ikinci, Ömer Şamlı üçüncü sırayı aldı. İkinci yarışta Sinan Çiftçi birinci, Ömer Şamlı ikinci, Zekai Özen üçüncü oldu. Takımlar birinciliğini Texaco Team AMS kazandı.

 

Paylaş