Ford Otosan’ın Yeniköy Fabrikası’nda Ürettiği E-Transit Custom, Avrupa Yollarına Çıktı

Ford Otosan tarafından Yeniköy Fabrikası’nda üretilen ve Ford’un Avrupa’daki en yeni elektrikli ticari aracı olan E-Transit Custom, Avrupa’ya ihraç edilmeye başladı.

Efsanevi Transit modelini, elektrikli ve sıfır emisyonlu bir sürüş deneyimi ile yeniden tanıtan E-Transit Custom, ileri teknoloji özellikleriyle ticari araç dünyasında fark yaratıyor. Ford Otosan’ın Avrupa’daki en büyük ticari araç üreticisi konumunu, elektrikli ticari araç üretiminde de pekiştirerek, küresel otomotiv sektöründe benzersiz bir konuma ulaşmasını sağlıyor.

Yeniköy’de seri üretimi başlatılan E-Transit Custom, Avrupa yollarında boy göstermeye başladı. Bir tonluk ticari araç segmentinde yeni bir referans noktası olarak geliştirilen bu model, dokuz yıldır Ford Avrupa’yı ticari araç segmentinde lider yapan Transit Custom’un elektrikli versiyonu olarak iddiasını sürdürüyor ve ticari hayatı sıfır emisyonlu bir geleceğe taşıyor.

Ford’un Avrupa için geliştirdiği ikinci tam elektrikli ticari modeli olan E-Transit Custom, markanın elektrikli dönüşümünde stratejik bir rol oynarken, Yeniköy Fabrikası da Ford Otosan’ın Avrupa’daki operasyonlarını genişletmesine ve Türkiye’den yapılan ihracatı artırmasına katkıda bulunuyor.

Yeniköy Fabrikası: Ford Otosan’ın Gelecek Vizyonu

Ford Otosan’ın Kocaeli’deki tesisleri, yıllardır Avrupa ve Türkiye’nin en çok satan ticari araç serisi olan Transit’in Avrupa’daki tek üretim merkezi. Bu tesisler, Ford’un Avrupa ticari araç pazarındaki liderliğinin devam etmesinde önemli bir rol oynuyor.

Ford Otosan’ın sürdürülebilir ve teknolojik dönüşüm vizyonu doğrultusunda yenilenen Yeniköy Fabrikası, yeni nesil Transit Custom serisinin dünya çapındaki tek üretim merkezi olarak dikkat çekiyor. “Geleceğin Fabrikası” olarak adlandırılan bu tesiste üretilen ilk araç unvanına sahip olan yeni nesil Transit Custom, “2024 Uluslararası Yılın Ticari Aracı” ödülünü kazandı. Yenilenen fabrikadan çıkan ikinci araç olan E-Transit Custom, hibrit ve elektrikli versiyonlarıyla modern üretim anlayışını temsil ediyor.

Yeniköy Fabrikası, yaklaşık dört kat büyüyerek yıllık 405 bin araç üretim kapasitesine ulaştı ve üretilen araçların %91’i ihraç ediliyor. Ford Otosan, bu üretim kapasitesini 2025 yılı itibarıyla 900 bin aracın üzerine çıkarmayı hedefliyor. Kocaeli tesisleri ayrıca, Türkiye’de hem içten yanmalı hem de elektrikli araç üretimi yapabilen tek fabrika olma özelliğini taşıyor.

Ticaretin Geleceği: Teknoloji, Verimlilik ve Performans

Ford’un ikonik ticari aracı Transit Custom’ın tam elektrikli versiyonu olan E-Transit Custom, teknoloji, verimlilik ve performansı bir araya getirerek ticaretin geleceğine yön vermeye hazırlanıyor. 337 kilometreye kadar menzil sunan bu model, 100 kW ve 160 kW motor seçenekleriyle müşterilere farklı çözümler sunuyor. Sınıfının lideri çekiş ve yük taşıma kapasitesine sahip olan E-Transit Custom, bağımsız arka süspansiyon sistemiyle üstün sürüş konforu sağlıyor. Gelişmiş güvenlik ve sürüş destek sistemleri, bu aracı ticari araçlar arasında öne çıkarırken, Ford Pro’nun dijital yazılım ve hizmet ekosistemi ile entegre edilerek işletmelerin operasyonel maliyetlerini düşürmesine ve elektrikli araç geçişini daha verimli bir şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor.

Paylaş